Gebitsslijtage

Gebitsslijtage ontstaat door verlies van tandweefsel door oorzaken anders dan cariës (gaatjes, tandbederf). Slijtage van het gebit kan ontstaan door mechanische slijtage (o.a. tandenknarsen) en chemische slijtage (erosie t.g.v. zuren). Soms verloopt de slijtage sneller dan normaal, waardoor tanden en kiezen steeds korter worden.

Het korter worden van de tanden en/of kiezen kan nadelige gevolgen hebben voor het hele gebit. Er kunnen klachten ontstaan over de esthetiek van het gebit. Daarnaast kan er gevoeligheid ontstaan van de tanden en kiezen, problemen bij het nuttige van warme en koude dranken en pijn bij het eten. Het is tevens mogelijk dat er stukjes afbreken van de tanden en kiezen. Vergevorderde slijtage kan ook ontsteking/afsterven van de zenuw van de kies als gevolg hebben.

Tandarts Anne Turan is gespecialiseerd in het behandelen van gebitsslijtage. Bent u benieuwd hoe wij uw slijtage kunnen behandelen? Neem dan telefonisch contact op met de praktijk, voor het inplannen van een intake/consult. In onze praktijk in Enschede, Twente helpen wij u graag verder.